Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τρία βίντεο.

Σήμερα είδα αυτό το βίντεο:




Λίγο μετά τις φοιτητικές εκλογές είδα αυτά τα δύο:




Νομίζω πως δεν χρειάζεται να προσθέσει κάποιος πολλά μετά από αυτές τις εικόνες. Ήδη στις φετινές εκλογές υπήρξε πτώση της συμμετοχής. Πολλοί φοιτητές δεν ήξεραν καν πότε ήταν. Υπήρξαν και κάποιοι που ήξεραν, αλλά δεν ήθελαν να πάνε να ψηφίσουν.

Το πανεπιστήμιο θα ήταν πολύ καλύτερο χωρίς την ύπαρξη των κομματικών παρατάξεων. Θα ήταν πολύ καθαρότερο επίσης, καθώς θα γλιτώναμε από χιλιάδες αφίσες για πάρτι, εκδρομές στη Μύκονο και για πολλά άλλα παρόμοια.

Η ποιότητα του φοιτητικού συνδικαλισμού φαίνεται από το περιεχόμενο των αφισών που τυπώνονται. Ποντάρουν στη διευκόλυνση της κοινωνικοποίησης πολλών νέων φοιτητών, με μόνο αντίτιμο την ψήφο τους στις εκλογές.

Η εύκολη λύση θα ήταν να κατηγορηθούν γι'αυτό. Η αλήθεια όμως είναι πως βρίσκουν κοινό και τα κάνουν. Από τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που δέχεται να παραχωρεί την ψήφο του με αντίτιμο φθηνότερα ποτά, σημειώσεις κτλ, θα συνεχίσουν να προσφέρονται από τις παρατάξεις.

Είμαι υπέρ της ψήφου σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει μια κάλπη για κάποιο θέμα που με αφορά. Για το συγκεκριμένο, όμως, λέω ότι είναι καλό όλοι όσοι θέλουν να "απαντήσουν" σε αυτές τις εικόνες και να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για την ύπαρξη των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια, να απέχουν στις επόμενες εκλογές.

Όταν σταματήσει να υπάρχει κοινό, τότε μπορεί οι παρατάξεις να αποφασίσουν να αλλάξουν νοοτροπία ή ακόμα καλύτερα να εγκαταλείψουν τους πανεπιστημιακούς χώρους.

Το πρώτο βίντεο το βρήκα στο blog troktiko, και τα άλλα δύο στο blog prezatv.

2 σχόλια:

Dimitris Zografos είπε...

Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου. Αυτό όμως θέλει το σύστημα. Έναν υπνωτισμένο -με κάθε τρόπο- λαό, ενταγμένο στην μαζοποίηση και κυρίως κομματόσκυλα. Σκέτη ζούγκλα. Αλλά υπάρχουν και κερδισμένοι. Τα ελληνικά κόμματα. Η ατιμωρησία και η κομματικοποίηση ήταν και παραμένει ο κακοήθης όγκος του κράτους και της ίδιας της κοινωνίας.

Κωνσταντίνος Μπούγας είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι κερδισμένοι πια. Βλέπω πολύ κόσμο να έχει σιχαθεί την κατάσταση και φαίνεται από την αδιαφορία του για τις φοιτητικές εκλογές.
Υπάρχουν κι εξαιρέσεις εννοείται, απλά βλέπω ένα ρεύμα γενικότερης απαξίωσης, πράγμα θετικό για μένα.
Η τελευταία σου πρόταση με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο. :)