Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

τριανταπέντε έως εικοσιένα

35. Foster The People - Torches (Columbia)
Το Pumped Up Kicks ίσως είναι το τραγούδι της χρονιάς. Αυτό δεν αφήνει σε καμία περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα και τα υπόλοιπα πολύ όμορφα κομμάτια αυτού του άλμπουμ.


Αγαπημένα tracks: Don't Stop, Miss You







34. Cults - Cults (Columbia)
Το δεύτερο άλμπουμ της χρονιάς που μου φτιάχνει το κέφι. Η indie ποπ στα καλύτερά της. Τα δύο μέλη του group σε κάνουν να χαμογελάς χωρίς μεγάλη προσπάθεια.


Αγαπημένα tracks: Never saw the point, Go Outside







33. Arctic Monkeys - Suck it and See (Domino)
Όταν ακούς ένα άλμπουμ των Arctic Monkeys ξέρεις τί να περιμένεις. Πολλές κιθάρες, ριφ που σου μένουν στο μυαλό και τη φωνή του Alex Turner να τα δίνει όλα ακόμα και στις πιο "ήσυχες" στιγμές του άλμπουμ.


Αγαπημένα tracks: Reckless Serenade, Piledriver Waltz





32. I'm From Barcelona - Forever Today (Mute)
Όταν ακούω αυτό το άλμπουμ νομίζω ότι θα ανοίξω το παράθυρο και θα έχει ήλιο. Ανεξάρτητα από τί ώρα και τί μήνας είναι. Λιγότερο από μισή ώρα είναι αρκετή για να το καταφέρει αυτό.


Αγαπημένα tracks: Come On, Battleships





31. William Fitzsimmons - Gold in the Shadow (Nettwerk Records)
Η μορφή του William Fitzsimmons είναι όπως έχω στο μυαλό μου τον singer-songwriter. Τα τραγούδια του, με πρωταγωνιστή τη κιθάρα του, βγάζουν μια αίσθηση πίκρας. Ευτυχώς κάποιες μελωδίες σε σώζουν από το να είσαι τελείως down μετά την ακρόαση. Αρκεί να μην προσέχεις τους στίχους.

Αγαπημένα tracks: Psychasthenia, Beautiful Girl




30. Dum Dum Girls - Only in Dreams (Sub Pop)
Με τη φωνή της Dee Dee να σου μένει μετά το άκουσμά του, οι Dum Dum Girls έφτιαξαν ένα πολύ καλό σύνολο τραγουδιών. Άλλα εύθυμα, άλλα όχι και τόσο. Το αποτέλεσμα είναι ένα κεφάτο άλμπουμ, κυρίως λόγω των μελωδιών του.


Αγαπημένα tracks: Just A Creep, Coming Down




29. Girls - Father, Son, Holy Ghost (True Panther Sounds)
Ένα πολύ καλό ροκ άλμπουμ που ξεκινάει πολύ δυνατά με έντονες κιθάρες να πρωταγωνιστούν. Από το πέμπτο τραγούδι και μετά γίνεται πιο εσωτερικό και πιο συναισθηματικό και -κατά τη γνώμη μου- καλύτερο.


Αγαπημένα tracks: Vomit, Forgiveness






28. SBTRKT - SBTRKT (Young Turks)
Τον SBTRKT τον έμαθα από το εκπληκτικό remix που έκανε στο Lotus Flower των Radiohead. O ήχος του είναι αυτό που φαντάζομαι ότι θεωρείται ήχος του Λονδίνου τώρα. Με μια σειρά από guest στα vocal, το ομώνυμο άλμπουμ του είναι τόσο καλοδουλεμένο που θυμίζει DJ set.


Αγαπημένα tracks: Wildfire, Never Never




27. Bombay Bicycle Club - A Different Kind Of Fix (Universal/Island)
Tο τρίτο άλμπουμ αυτού του αγγλικού συγκροτήματος σε κερδίζει από το πρώτο τραγούδι του. Συνεχίζει με αυτούς τους κεφάτους ρυθμούς μέχρι το τέλος. Οι μελαγχολικές εκρήξεις υπάρχουν, αλλά με εξαίρεση το τελευταίο κομμάτι, μένουν κρυμμένες κάτω από τις γρήγορες μελωδίες.

Αγαπημένα tracks: Still, Begars




26. Apparat - Devil's Walk (Mute)
Ωραίες ηλεκτρονικές μελωδίες και ήσυχα φωνητικά συνθέτουν το Devil's Walk του Apparat. Αν του δώσεις παραπάνω από μια ευκαιρίες για ακρόαση, θα καταφέρει να σε βυθίσει στον ήσυχο αλλά πολύ έντονο κόσμο που δημιουργεί.


Αγαπημένα tracks: Goodbye, Ash Black Veil





25. Feist - Metals (Cherrytree / Interscope)
Την πρώτη φορά που το άκουσα σκέφτηκα "Αυτό περιμέναμε τόσο καιρό;". Τελικά, το έβαλα να παίζει περισσότερες φορές από άλλα άλμπουμ που πίστευα ότι μ'αρέσουν περισσότερο. Κάποια από τα κομμάτια του μου κολλάν και τα ψιθυρίζω στο δρόμο, αλλά πάντα όταν είναι να το ακούσω, το ακούω ολόκληρο.


Αγαπημένα tracks: Graveyard, A Commotion




24. Baby Guru - Baby Guru (Inner Ear)
Το ντεμπούτο των Baby Guru επανέφερε την ψυχεδέλεια και το kraut rock στο λεξιλόγιό μας. Όταν τους είδαμε live κοιταζόμασταν με την απορία "πώς βγαίνει αυτός ο ήχος από τρία άτομα;" στα μάτια.


Αγαπημένα tracks: Navigation, Elf Over Rooftops





23. Sex Church - Growing Over (Load Records)
Νομίζω πως το ανακάλυψε ο thodoriskan. Τόσο ξένο σε σχέση με αυτά που ακούω, μα τόσο κολλητικό ταυτόχρονα. Το έμαθα αργά, σχετικά, και αυτό του στερεί μια θέση από την 20αδα, που σίγουρα του ανήκει.


Αγαπημένα tracks: Growing Over, Beneath the Bottom





22. May Roosevelt - Haunted (May Roosevelt)
Η May Roosevelt παίρνει ό,τι παραδοσιακό ρυθμό έχεις ακούσει στη ζωή σου, τον διαλύει και τον επανασυνθέτει με μοναδικό τρόπο. Αποτέλεσμα, αυτό το σκοτεινό άλμπουμ. Ένα από τα αγαπημένα της χρονιάς, που δύσκολα άφησα εκτός 20αδας.


Αγαπημένα tracks: Oomph, Dark The Night





21. Other Lives - Tamer Animals (TBD Records)
Tί να πω γι'αυτό το άλμπουμ. Το άκουσα όσο λίγα όλη τη χρονιά, με ένα μικρό κενό στο τέλος. Έχασε στο φώτο φίνις την είσοδό του στην 20αδα. Χορωδιακά φωνητικά, πολλά -και όχι συνηθισμένα σε τέτοιου είδους άλμπουμ- όργανα. Εξαιρετικό.


Αγαπημένα tracks: For 12, Desert

Δεν υπάρχουν σχόλια: